Inregistreaza-te acum si Profita de Oferte »

Nutriplus – Spray cu Vitamina D3 – Beneficii

spray vitamina D3
spray vitamina D3

Vitamina D3 se regaseste in foarte putine alimente, așadar deficientele sunt extrem de comune.

Vitamina D3, cunoscuta si sub denumirea de colecalciferol. Este un nutrient esential ce joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii si starii generale de bine.

Este adesea numita „vitamina soarelui”, deoarece organismul o produce natural in piele atunci cand este expus la lumina solara. Aceasta vitamina liposolubila este implicata intr-o varietate de procese fiziologice importante din organism.

Beneficii

Absorbtia Calciului:

Vitamina D3 este esentiala pentru absorbtia calciului in intestine, ceea ce ajuta la formarea si mentinerea oaselor puternice. Un aport adecvat poate preveni afectiuni precum osteoporoza si fracturile osoase.

Reglarea Imunitatii:

Studiile au demonstrat ca vitamina D3 poate juca un rol in reglarea sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor si bolilor, inclusiv a racelii comune si a gripei.

Sinteza Hormonilor:

Vitamina D3 este necesara pentru sinteza hormonilor steroidieni, care sunt implicati intr-o serie de procese fiziologice, inclusiv reglarea tensiunii arteriale si a metabolismului.

Functionarea Sistemului Cardiovascular:

Exista cercetari care sugereaza ca vitamina D3 ar putea avea un rol în mentinerea sanatatii cardiovasculare si in reducerea riscului de boli de inima.

Reglarea Genelor:

Vitamina D3 poate influenta expresia genetica prin legarea la receptorii specifici ai vitaminelor D din diferite tesuturi, ceea ce poate afecta o varietate de procese celulare.

Functionarea Cognitiva:

Unele studii indica faptul ca vitamina D3 ar putea juca un rol în functionarea cognitiva si in protejarea creierului impotriva deteriorarii legate de varsta.

Sanatatea Musculara:

Vitamina D3 este vitala pentru sanatatea muschilor, ajutand la mentinerea fortei si functei acestora, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele in varsta si atleti.

Reducerea Inflamatiei:

Proprietatile antiinflamatorii ale vitaminei D3 pot ajuta la reducerea inflamatiei  in organism, benefica  în conditii precum artrita.

Sanatatea Pielii:

Vitamina D3 poate contribui la sanatatea pielii prin reglarea cresterii celulelor cutanate si poate fi utila în tratamentul anumitor afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul.

Reglarea Glucozei:

Se pare ca vitamina D3 poate influenta metabolismul glucozei si sensibilitatea la insulina, avand un potential  rol in prevenirea diabetului de tip 2.

Cum se utilizeaza

Adultilor le este recomandat sa consume 1 puf(1 spray (0.2 ml)) pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.

•1 Spray acopera 125% din dozata zilnica necesara de Vitamina D

Informatii produs

Ingredient Auxiliar: Uleide Floarea Soarelui(Helianthus annus, Semitțe), Aromant: Aroma Naturala de Lamaie,

Antioxidant: Extract Bogatde Tocoferol, Colecalciferol(Vitamina D)

In ciuda capacitatii noastre de a sintetiza vitamina D3 in piele, multi oameni nu obțin suficienta expunere la soare din cauza unor factori precum utilizarea de protectie solara, locatia geografica si stilul de viata predominant indoor.

Din acest motiv, suplimentarea poate deveni necesara pentru a asigura un aport adecvat de vitamina D3.

Inainte de a începe orice regim de suplimentare, este recomandat sa discuti cu un medic sau un profesionist in domeniul sanatatii, pentru a determina doza corecta si pentru a te asigura ca suplimentele sunt potrivite pentru tine.

Cu beneficiile sale variate si esentiale, vitamina D3 este cu adevarat o raza de soare intr-o picatura, oferind suportul de care corpul tau are nevoie pentru o viata sanatoasa si activa.

Descopera-l aici.

Privacy Policy Settings